Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

O Πειραιάς "γαυρίστηκε" και ο Βόλος πήρε Μπέο



Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν πολύ ενθαρρυντικά:
Αρχίδια.
Με εξαίρεση τα αποτελέσματα στο δήμο Αθηνών και την νομαρχία Αττικής, τα αποτελέσματα ανέδειξαν δύο νικητές:
Α) Την αποχή που πίσω της κρύβει τη λογική «είμαι πολύ γαμάτος για να καταδεχτώ να συνδιαμορφώσω το μέλλον της κωλοχώρας»
Β) Την λουμπενοποίηση όχι μόνο της πολιτικής ζωής αλλά και μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος.


Δεν είναι μόνο η αναμενόμενη πανελλαδική άνοδος της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε καιρό τώρα ωρυόμασταν ότι ο τρόπος να αποδυναμωθεί η ΧΑ ήταν η πολιτική αντιπαράθεση και η μη συγκάλυψη των εγκλημάτων της και όχι πολιτικές διώξεις για πολιτικές σκοπιμότητες. Όπως και να χει καλύτερη αποτύπωση της επιρροής της Χρυσής Αυγής θα δούμε στις Ευρωεκλογές.
Εξίσου ανησυχητική είναι η διαφαινόμενη δημαρχία του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο και η πρώτη θέση του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά.
Το ποδόσφαιρο και η μαζική παράκρουση που έχει ενσωματωθεί σε αυτό πάντα ήταν ένας καλός χώρος για να προφυλάσσονται και να μπορούν να εκβιάζουν πολιτικά οι μεγαλοεγκληματίες .
 

Ο Μπέος π.χ βρισκόταν σε περιορισμό για δραστηριότητα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα διεκδικεί με αξιώσεις τη δημαρχία του Βόλου για να αντιμετωπίσει ως δήμαρχος το κατηγορητήριο που έχει συσταθεί . Όπως ο ίδιος περήφανα λέει είναι «ο πρώτος πολιτικός που μπήκε πρώτα στη φυλακή και μετά έγινε πολιτικός, σε αντίθεση με άλλους που πρώτα μπήκαν στην πολιτική και μετά στη φυλακή»
Όσο για τους επιγόνους του Κόκκαλη, τους Μώραλη-Μαρινάκη αυτοί σύμφωνα με τους αντιπάλους τους μετέφεραν τα βρώμικα παιχνίδια του ποδοσφαίρου και στις εκλογές: Ο Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε μπαράζ καταγγελιών για εκλογικές παρατυπίες και για τραμπουκισμούς εκ μέρους της «παράταξης» Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» και μίλησε για «εισβολείς» ενώ ο μέχρι και πρόσφατα δήμαρχος του Πειραιά (ΝΔ) Βασίλης Μιχαλολιάκος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να εγγυηθούν τη σωματική ακεραιότητα τη δικιά του και των συνεργατών του…
 

Δεν έχουμε πλέον δημαρχίες. Έχουμε καπετανάτα.
 

Ο καπετάν Μπέος ταμπουρώνεται στο Βόλο.
 

Ο καπετάν Κόκκαλης, με την «κεντροαριστερά» που τον εξέθρεψε να εξαχνώνεται μέρα με τη μέρα, ταμπουρώνεται στον Πειραιά με τους αχυρανθρώπους του να κάνουν επιδείξεις  Α-Μωραλι-σμού. 
Μας το χαν υποσχεθεί άλλωστε οι της «κεντροαριστεράς»: Ο Λοβέρδος είχε π.χ πει παλαιότερα ότι αν πειράξουμε τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό.
Το χε πει και στις 6 Μαίου ο υφυπουργός εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, του ΠΑΣΟΚ που έγινε ΕΛΙΑ για να έχει ασυλία για τα οικονομικά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ: «Θέλουμε η χώρα το βράδυ των εκλογών να είναι μια χώρα που θα υποστεί αυτά που υπόκεινται ι χώρες της Β. Αφρικής, της Ουκρανίας και της Τουρκίας;»
Ενώ ο νομοθέτης της ασυλίας Ευάγγελος Βενιζέλος διαρκώς πλέον απειλεί πως αν δεν ψηφίσουμε ΕΛΙΑ θα έχουμε επιλέξει πολιτική αστάθεια.
Δεν τους είναι αρκετό που οδηγήσαν τη χώρα σε οικονομική κατάρρευση για να ξεπλύνουν τα δικά τους εγκλήματα. Τώρα, η μανία τους να κρατήσουν την εξουσία και άρα και την ασυλία απειλεί να οδηγήσει τη χώρα και σε κοινωνικό χάος σε κάποιο ορίζοντα χρόνου.
Δείτε μια τοπική κοινωνία. Δείτε το δήμο Αριστοτέλη. Ένα μέρος ειδυλλιακό . Εκεί χάρη στη δραστηριότητα του κου Πάχτα και των χρηματοδοτών του, ανάμεσα στα χωριά που ζουν από τη θάλασσα και αυτά που φιλοδοξούν να ζήσουν από το χρυσορυχείο επικρατεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Ο πυρετός του χρυσού είναι κακιά αρρώστια. Και ο Πάχτας ο μολυσματικός φορέας της.
Παρά τη βία, την τρομοκρατία, την καταστολή που δέχθηκαν οι κάτοικοι της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας από την Eldorado και την κυβέρνηση-μπράβο της, ο Πάχτας παραλίγο να ξαναβγεί δήμαρχος.
Μιλάμε ξεκάθαρα για Λούμπεν καταστάσεις πλέον. Ξεχείλισε ο βόθρος που τόσα χρόνια χρησιμοποιούσε ο παλαιοκομματισμός και τα σκατά κολυμπάν σε κοινή θέα.
Αυτές οι ευρωεκλογές ίσως να είναι η ύστατη ευκαιρία για αυτή τη χώρα.
Αν οι παλαιοκομματικοί εγκληματίες διατηρήσουν το άλλοθι της «δημοκρατικής εκλογής τους», θα έχετε αίμα στα χέρια σας. Αυτή η κυβέρνηση θα θυσιάσει και άλλες ζωές. Όσες χρειαστεί. Μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της. Να μη μείνει σπιθαμή ελεύθερης γης και ελεύθερων ανθρώπων, να σας κάνει όλους δουλοπάροικους. Τα κροκοδείλια δάκρυα που θα ρίχνετε μετά δε θα αρκούν για να ξεπλύνουν την απόλυτη ιδιοτέλεια και διαστροφή σας.


 Πέτρος Αργυρίου, agriazwablogspot.com, 19/5/2014

1 σχόλιο:

  1. Για να καταλάβουμε καλύτερα το τι πραγματικά συμβαίνει στον Πειραιά και τι ψήφισαν οι ηλίθιοι ψηφοφόροι είναι απαραίτητο να διαβαστεί το εξαιρετικό ρεπορτάζ στο τρέχον τεύχος του Unfollow. Διαβάστε το εδώ http://vathikokkino.com/2014/05/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC/ αν και προτιμητέο θα ήταν να αγοράσετε ένα εξαιρετικό τεύχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή