Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

O ιός της βλακείας




Σωθήκαμε! Κι η ανθρωπότητα και ο πλανήτης!
Προ διημέρου δημοσιεύτηκε μια «επιστημονική» έρευνα που θα λύσει μια από τις πιο επίμονες και επικίνδυνες αρρώστιες στην ιστορία της ανθρωπότητας: την ανθρώπινη βλακεία, αυτό δηλ που έκανε πχ τους Έλληνες να πιστεύουν στο «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου, στα τρις του Σώρρα και τους υποχρέωνε να ψηφίζουν για 6 συναπτά χρόνια τους μπουκαδόρους βιαστές που τους κλέβουν και τους γαμάνε.
Οι τίτλοι του ξένου τύπου είναι ξεκάθαροι: δεν φταίνε οι ψηφοφόροι, δε φταίνε οι θρήσκοι, δε φταίνε οι χρυσαυγίτες, δε φταίει η έλλειψη παιδείας, μπα, όχι βρε παιδιά.
Ένας γαμημένος ιός φταίει.
Ο ιός αυτός βρίσκεται σε πράσινα φύκη και οι ερευνητές δε νομίζαν ότι θα τον βρουν σε ανθρώπους.
Έλα όμως που τον βρήκαν.
Και μάλιστα στο λαιμό πολλών ανθρώπων. Για αυτό κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους πολλοί άνθρωποι εκτοξεύουν βλακείες.
Δεν είναι βλακείες: είναι η λεκτική απόδοση των πρωτεϊνών του ιού.
Ας σοβαρευτούμε λίγο όμως όσο κάτι τέτοιο είναι δυνατό με ένα τέτοιο βλακώδες θέμα.
Το πρώτο που καθίσταται προφανές είναι η βλακεία των συντακτών του ξένου τύπου και των Ελλήνων ομολόγων τους που τσιμπήσαν το θέμα.
Αν υπάρχει ένας τέτοιος ιός τότε σίγουρα τον έχουν κολλήσει. Αλλά δε χρειάζεται καν να τον έχουν κολλήσει για να γράφουν βλακώδεις τίτλους.
Η έρευνα αναπάντεχα και τυχαία βρήκε γενετικές αλληλουχίες του χλωροϊού ACTV-1 που βρίσκεται σε πράσινα φύκη στο στοματοφάρρυγγα ανθρώπων.
Σε ένα δείγμα 92 υγειών ανθρώπων οι 40 (!!!) που βρέθηκαν να έχουν τον ιό σε ακόλουθα τέστ έδειξαν να υστερούν ελαφρά στην ταχύτητα επεξεργασίας οπτικών δεδομένων.
Στη συνέχεια οι ερευνητές έκαναν ενέσεις το ιού στο πεπτικό σύστημα των ποντικιών και βρήκαν ότι αυτά υστερούσαν ελαφρώς χρονικά στο να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου.
Φυσικά χρειάζεται να είσαι διάνοια για να συμπεράνεις ότι ούτως ή άλλως αν προσβληθεί ένα ζωντανό από οποιαδήποτε ίωση θα υπάρχει μια μικρή πτώση των λειτουργιών του.
Το μόνο ενδιαφέρον κομμάτι της μελέτης είναι ότι βρέθηκε στα επιμολυσμένα ποντίκια αλλοιωμένη έκφραση γονιδίων στον ιππόκαμπο τους που σχετίζονται όχι μόνο με τη μάθηση αλλά και διαβάστε με τι άλλο: με την ανοσολογική απάντηση του οργανισμού σε έκθεση σε ιούς! Ποιος να το περίμενε ότι όταν εκθέτεις έναν οργανισμό σε ιό, θα αλλάξει η έκφραση γονιδίων που ρυθμίζουν αυτό ακριβώς: την ανοσολογική απάντηση του οργανισμό σε έκθεσή του σε ιούς!
Οι πιθανές επιπτώσεις αυτής της έρευνας είναι τιτανοτεράστιες: τέτοιοι μηχανισμοί μπορεί να συνδεθούν με την ανύπαρκτη ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας , διαβάστε ενδεικτικά εδώ και εκτενέστερα στο βιβλίο μου «Τι δεν σας λένε οι γιατροί») ίσως ακόμη και με τον αυτισμό και ποιος ξέρει με τι άλλο.
Ένα ολοκαίνουριο πεδίο κερδοφόρων εμβολίων «κατά της βλακείας» και άλλων γνωστικών παθήσεων θα ανοίξει.
Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι πως ότι «η μεγάλη αυτή ανακάλυψη» δεν είναι παρά μια ακόμη επίδειξη κάκιστης επιστήμης όπως συνέβη στην περίπτωση σύνδεσης του ιού XMRV και του Συνδρόμου Χρόνιας Κόπωσης στην οποία υπήρξε όχι μόνο κάκιστη μεθοδολογία αλλά και σκόπιμη απάτη, μια πλάνη που ήμασταν από τους λίγους που πήραμε το ρίσκο να καταδείξουμε παγκοσμίως.  
Ευχής έργον θα ήταν να απαλλαχτεί η ανθρωπότητα από τα «παράσιτα του μυαλού» και να είναι νοητικά υγιέστερη. Δυστυχώς όμως γνωρίζουμε ότι για την βλακεία των ανθρώπων δεν ευθύνονται μόνο τα γονιδιώματα αλλά πολύ συχνότερα υπεύθυνα είναι τα «μιμίδια» (για να μην απεραντολογούμε ας πούμε ότι τα «μιμίδια» σχετίζονται με το software του εγκεφάλου).
Θα επισημάνουμε και τα υπόλοιπα σημεία που μας κάνουν να αμφιβάλουμε για αυτή την «ανακάλυψη». Ήδη τονίσαμε πως αλλαγές στην έκφραση γονιδίων που καθορίζουν την απάντηση απέναντι σε έναν ιό είναι ότι πιο αναμενόμενο σε οργανισμό που εκτίθεται σε ιό. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.
Η ανίχνευση ενός ιού όμως στο στοματοφάρυγγα ανθρώπων δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι νοσούν από αυτόν, δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποια ενεργή λοίμωξη. Η χρήση του διαγνωστικού τεστ PCR μεγεθύνει τόσο πολύ τα γενετικά αποτυπώματα που δεν μπορεί να είναι αξιόπιστα καταληκτική για το αν ο ιός βρίσκεται στον αναπαραγωγικό του κύκλο και έχει ουσιαστικά μολύνει τον οργανισμό.
Η επίμαχη έρευνα έδειξε πως η εύρεση του «ιού της βλακείας» (δεν πρόκειται φυσικά για κάτι τέτοιο: μια μικρή έκπτωση στις ταχύτητες αντίδρασης σε οπτικά δεδομένα δε συνιστά κατηγορία βλακείας) σε δείγμα ανθρώπων ήταν ανεξάρτητη από την φυλή τους, το φύλο τους, την ηλικία, ακόμη και από το κάπνισμα.
Η έρευνα ξέχασε να λάβει έναν παράγοντα υπ’ όψιν: τη διατροφή τους. Μπορεί πχ και οι 40 τους να είχαν φάει κάποιο λιμνήσιο ψάρι κάποια στιγμή το οποίο τρέφεται και με το επίμαχο φύκος και ο ιός να πέρασε στο στοματοφάρυγγα, καθώς ίσως το όξινο περιβάλλον του στομάχου να είναι εχθρικό.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Δεν έχουμε μολυνθεί από τον ιό της βλακείας για να θεωρούμε ότι είμαστε παντογνώστες.
Το να έχει εισχωρήσει ο ιός στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα με την πληθώρα των φυκών που υπάρχουν στις λίμνες σε πληθυσμούς που αυξάνουν εκθετικά λόγω οργανικών ρυπάνσεων και θερμοκρασιακών αλλαγών το βρίσκουμε πιο πιθανό από το να μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αν και το ένα ενδεχόμενο δεν αποκλείει το άλλο. Θα μπορούσε κάλλιστα δηλαδή τα ευρήματα να οφείλονται στην τεράστια παγκόσμια επιδημία των τροφογενών λοιμώξεων (ή τροφικών δηλητηριάσεων όπως μάθαμε να τις λέμε αν και οι όροι δεν ταυτίζονται- περισσότερα για αυτό στο καινούριο μου βιβλίο «Παρά Φύση») αντί του να είναι επιδημικά, αν και όπως είπαμε το ένα δεν αναιρεί υποχρεωτικά το άλλο.
Αυτό άλλωστε εξηγεί και το επιστημονικό παράδοξο για το πώς το Ποτάμι, ένα τηλεοπτικό κόμμα παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ έχει τόσο μεγάλη πισίνα ψηφοφόρων. Όσοι έχουν τσιμπήσει από το ποτάμι μάλλον προσβληθήκαν κι απ’ τον «ιό της βλακείας» τον Βλακ-ιό ACTV-1, το πιο επικίνδυνο στοιχείο του οποίου δεν είναι το ΑC αλλά το TV (ΑC-TV).
Πολλές μελλοντικές εκπλήξεις θα μας έρθουν στο μέλλον από την ιολογία.
Η συνεξέλιξη ιών και ανθρώπων είναι ένα τεράστιο ζήτημα που η διερεύνησή του βρίσκεται ακόμη στα σπάργανά της και δημιουργεί υποθέσεις πάνω σε ελλειπή δεδομένα.
Οικογένειες ιών που θεωρούμε νέους όπως ο HIV έχουν βρεθεί να συνυπάρχουν με τα πρωτεύοντα εδώ και εκατομμύρια χρόνια (περισσότερο για αυτό στο βιβλίο μου «ΘανάσιμεςΘεραπείες») ενώ γονιδίωμα από την ευρύτερη οικογένεια του ιού Ebola έχει βρεθεί όχι μόνο να συνυπάρχει με τον άνθρωπο αλλά και να έχει ενσωματωθεί και στο ανθρώπινο DNA.
Σήμερα θεωρούμε ότι το 8% του γονιδιώματος μας προέρχεται από ενσωματωμένους ιούς (γιατί άραγε κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε και την πιθανότητα ύπαρξης και του αντίστροφου μηχανισμού;), κάτι που καθιστά έστω και ελάχιστα πιθανό κάποια απερίσκεπτα εμβόλια να δημιουργούν αντισώματα και κατά εκείνων των τμημάτων του ανθρώπινου γονιδιώματος που είναι ιικά, δημιουργώντας έτσι αυτοάνοσα νοσήματα.
Άλλωστε σήμερα χρησιμοποιούμε τους ιούς εώς εργαλεία γονιδιακών θεραπειών και γενετικής μηχανικής. Λέτε η φύση να μην το είχε σκεφτεί πρώτη;
Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα του ιού της βλακείας.
Η αμφισβήτησή του δεν είναι προς το συμφέρον των ευφυιών ανθρώπων. Πρώτα από όλα γιατί αν υπάρχει θα αποδυναμωθεί ο αντίστροφος ρατσισμός κατά των ευφυϊών και η παγκόσμια δικτατορία των βλακών.
Δεύτερο, καθώς ο ιός εδράζεται στο στοματοφάρυγγα θα αρχίσουν οι εκστρατείες κατά των γλωσσόφιλων όπως άλλωστε έγινε και με τον ιό HPV (περισσότερα στο απολαυστικό βιβλίο μου «Παρά Φύση") καθώς η μετάδοσή του από στοματοφάρυγγα σε στοματοφάρυγγα είναι σύμφωνα με το σκεπτικό της έρευνας μάλλον πιθανή.
Έτσι θα μπορούμε και εμείς να λέμε στα θηλυκά του είδος μας: "Μην γλωσσοφιλάτε βλάκες, είναι κολλητικό". Ή ακόμη και "Με τους βλάκες όχι φίκι φίκι γιατί είναι κολλητική βλακεία από τα φύκη".   Η εκδίκηση των nerds σε όλο της το μεγαλείο.
Ο Αϊνστάιν κάποτε είχε πει «μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες».
Φυσικά τότε δεν μπορούσε να ξέρει ούτε τις θεωρίες της πανσπερμίας των Hoyle και Wickramasinghe προς στήριξη της οποίας υπήρξαν σχετικά πρόσφατα ευρήματα (ακόμη και πλαγκτόν να επιβιώνει σε συνθήκες διαστήματος) και που θέλει τη ζωή μια εγγενή ιδιότητα του σύμπαντος, ούτε μπορούσε να γνωρίζει τη θεωρία του «ιού της βλακείας»
Αν λοιπόν η ζωή είναι εγγενής ιδιότητα του σύμπαντος και το σύμπαν είναι άπειρο τότε και η βλακεία απειρίζει ως συμπαντική ιδιότητα ενός άπειρου σύμπαντος.
Μπα: η βλακεία είναι ανθρώπινο ίδιον, ανθρωπονόσος. Και δεν θα επεκταθεί επ άπειρον στο σύμπαν γιατί η βλακεία είναι αυτοκαταστροφική, πράγμα που σημαίνει πως αν ο άνθρωπος δεν υπερβεί της βλακείας του, μοιραία αργά ή γρήγορα θα αυτοκαταστραφεί.
Λέτε να λύσουμε το θέμα της αυτοκαταστροφής μας με μερικά εμβόλια, να αποκτήσουμε ανοσία στη βλακεία; Μπα. Το μόνο αποτελεσματικό εμβόλιο απέναντι στη βλακεία μέχρι σήμερα είναι η παιδεία, ο πνευματικός ζήλος και η ειλικρίνεια. Και από τα τρία, η παιδεία χωλαίνει ενώ τα άλλα δύο εκλείπουν. Λιγοστεύουν λοιπόν τα μοναδικά «εμβόλια»  που μπορούν να αναχαιτίσουν την πιο επικίνδυνη κατηγορία ανθρωπίνων ιών: Αυτής των Μαν-ιών

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 12/11/2014

Ακολουθεί διαφημιστικό μήνυμα: 

 Μάθετε για τα πλακολεπιδόψαρα που μοστράρουν για τόνοι, για τις φωσφορίζουσες μπριζόλες, για την τεράστια επιδημία των «τροφικών δηλητηριάσεων», για την επαπειλούμενη απαγόρευση του γαλλικού φιλιού, για την μανία των ακρωτηριασμών βυζιών και για πολλά πολλά άλλα θέματα που δεν γνωρίζατε ότι είχατε. Σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία, σε μια χούφτα δηλαδή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου