Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γιατί θα ψηφίσω ΚΜΕ




Πάρτε ένα τύπο ο οποίος ψηφίζεται με το λεφτά υπάρχουν και επέλεξε να κάνει ανακοίνωση βουλιάγματος της χώρας από το Καστελόριζο «για να αναδείξει ένα ελληνικό νησί».

Πάρτε τώρα ένα τύπο ο οποίος ψηφίζεται με τα Ζάππεια και δεσμεύσεις για εξεταστικές κατά του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο, μιλάει «και με τον Θεό ακόμα» και συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ υπογράφοντας ότι μνημόνιο βρεθεί μπροστά του, έναν τύπο που απολύει τη δασκάλα του γιού γιατί τον έπιασε να κλέβει.  

Προσθέστε αυτούς τους δύο και τι παίρνετε;

Δύο επαγγελματίες ψεύτες και ραδιούργους, ότι υποτίθεται ότι εσείς μισείτε και απεχθάνεστε. Και φυσικά δύο κολλητούς και συγκατοίκους όχι μόνο στα θρανία αλλά και στην εξουσία. Τι σας παραξενεύει λοιπόν που ο Σαμαράς δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τον Παπανδρέου; Μήπως δεν 
συνεργάζονταν άτυπα τόσα χρόνια;  

Πάρτε τώρα έναν άλλο τύπο ο οποίος γράφει με κεφαλαία και δεν ξέρει πολλαπλασιασμό, έναν τύπο που έχει φανταστικούς φίλους οι οποίοι «δεν ξέρουν ότι είναι φίλοι του, αλλά είναι», έναν τύπο που είναι πολύ καλός στις διαπραγματεύσεις και που χτίζει ένα ποτάμι με υλικά που του έδωσε κατασκευαστική του Μπόμπολα.
Αθροίστε τα- μην αφήσετε τον Θεοδωράκη να κάνει την πράξη- μπορεί να μην τα καταφέρει. Τι παίρνετε;
Πολύ σοβαρές παθολογίες.
Και αυτό το άθροισμα των γνωστικών προβλημάτων δεν μας λέει μόνο κάτι για ποιοι είναι οι πολιτικοί μας και τι αντίληψη έχουν πχ για την ... παιδεία.
Μας λέει κάτι για ποιοι είμαστε εμείς που τα τελευταία χρόνια εμπιστευόμαστε το μέλλον μας σε δυσλειτουργικούς ανθρώπους.
Μπορούν ψυχιατρικοί ασθενείς να γίνονται πρωθυπουργοί; Δυσλεκτικοί να γίνονται ρυθμιστές της πολιτικής ζωής;
Μπορούν. Ενδεχόμενη νίκη απέναντι στα προβλήματά τους τους καθιστά πολύ πιο ικανούς από «φυσιολογικούς» ανθρώπους.
Το πρόβλημα είναι ότι κανένας από αυτούς τους τρεις δεν «νίκησαν» τα προβλήματα τους.
Το πρόβλημα είναι ότι τα προβλήματά τους νίκησαν … εμάς.

Με άλλα λόγια το πρόβλημα είμαστε πια εμείς…. Ένας λαός που ακόμη και όταν δεν έχει λεφτά να αγοράσει ψωμί, αγοράζει μετά μανίας την τρέλα που του πουλάν οι εκμαυλιστές του.

Περάσαν πια οι εποχές που ο Έλληνας ψήφιζε μόνο για τον κώλο του. Τώρα πια ψηφίζει μόνο με τον κώλο του. Για αυτό και κάθε επόμενη κυβέρνηση βρωμάει ακόμη περισσότερο. Για αυτό τα σκατά κυβερνούν ακόμη. Για αυτό κι έχουμε κωλοχώρα και κωλοκράτος. Για αυτό και εγώ σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσω ΚΜΕ.

Παλιό κόμμα και δοκιμασμένο: Κλανιά Μαγκιά κι Εξάτμιση.

Θα ψηφίσω Παπανδρέου, Σαμαρά και Θεοδωράκη.

Για να τελειώνουμε πια με αυτή τη χώρα. Αργά και βασανιστικά όπως μας αξίζει.   

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 18/1/2015

1 σχόλιο: