Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πολιτική και κοινωνία: Έλληνες ξανά!!!!


Γράφω το καινούριο μου βιβλίο. Σκέφτομαι να το ονομάσω "Έλληνες ξανά"!!! Μετά το σκέφτομαι ξανά. Ρωτάω κόσμο, κόσμο που μετρώ τη γνώμη τους. Συμφωνούν ότι είναι σάματις εθνικιστικό... Συμφωνώ και γω...

Μετά το ξανασκέφτομαι... Καταλήγω: Στα αρχίδια μου.


Έλληνες ξανά!!!
Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο http://agriazwa.blogspot.com)



Σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθερα με καταστροφικές ταυτότητες όπως πλούσιος, Μπάοκ, Γάβρος, Ορθόδοξος, Καθολικός, Μουσουλμάνος μας μάθανε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες.


Εντάξει. Το γαμήσανε και ψόφησε το Έλληνας. Το γαμήσαν φασίστες και χουντικοί. Το κάναν της ντροπής.


Άντε να την ξεχάσουμε τη λέξη.


Αμ δε.


Σε αυτό τον πλανήτη υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια Έλληνες. Και δεν είναι γενετικά Έλληνες. Είναι αυτοί που αξιώνουν τον ορθό λόγο και ονειρεύονται τη δημοκρατία. Είναι αυτοί που αγαπάν τη ζωή, τον έρωτα και τα ζωντανά.


Φιλοδοξώ να συγκαταλέγομαι ανάμεσα σε αυτούς. Ανεξάρτητα από τον τόπο που γεννήθηκα.


Το Έλληνας αφορά την ποιότητα. Την Ιδέα. Το πνεύμα. Είναι αυτό που μας έβγαλε από το βαρβαρισμό του μεσαίωνα. Το ζωντανό πνέυμα.


Δεν είναι λέξη να την κάνουν γαργάρα οι άμαθοι. Οι βίαιοι. Οι σάπιοι. Τα ζόμπια.


Πραγματικοί Έλληνες είναι αυτοί που δεν έχουν γλώσσα γλιστερή. Αυτοί που το χέρι τους δεν εκτοξεύεται πριν ο νους τους κινηθεί


Φαντάζομαι την αρχαία Αθήνα: Μέλη της χρυσής αυγής δείραν, σκοτώσαν και βιάσαν μετοίκους και δούλους. Ο Περικλής βγαίνει και λέει καταδικάζουμε τέτοιου είδους ρατσιστικά φαινόμενα...


Ρε φασίστες. Πλάκα μας κάνετε; Δεν είστε Έλληνες ρε. Όσα κατεβατά και αν αποστηθίσετε Έλληνες δε γίνεστε. Σας λείπει η ουσία. Είστε ένα μάτσο τραμπούκων. Δεν εξελληνίζεστε με τίποτε. Είστε βάρβαροι. Λείψανδροι μα βάρβαροι. Μια καταστροφική κουλτούρα μίσους. Όποιος δεν είναι μαζί σας απλά θέλετε να τον καταστρέψετε. Μια γαμημένη συμμορία είστε που τολμάτε να μαγαρίζετε την Ελληνικότητα. Χιτλερίσκοι. Σιγά μην μας πείτε ότι παλεύετε για το όμορφο και το δίκαιο. Ένα μάτσο παρανοϊκών νταήδων που δε σέβεστε καν τη θεία ομορφιά του ανθρωπίνου σώματος είστε. Ελληνόφρονες Ουτσεκάδες.





Ρε αριστερά ξεκόλα. Ο διεθνισμός περνά και μεγαλώνει μέσα από το εθνικό. Δεν γίνεται να γίνεται χαλασμός στην οικογένεια και αυτή να αιτεί την παγκόσμια ειρήνη. Καταντά γραφική αυτή η εμμονή. Γραφική και επικίνδυνη.





Τοπογραφικό είναι το θέμα ρεεεε.





Η "Ελλάδα" συστηματικά πολεμά το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Μεθοδικά. Πολεμάει το πνεύμα. Μας έχουν σχεδόν σβήσει. Σχεδόν.





80 φυλες έχουν σήμερα οι Έλληνες. Και είναι όλες τους κατασκευασμένες. Και πολεμοχαρείς.





Δε θέλει πολλά για να είσαι Έλληνας. Να ζεις, να αγαπάς, να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις για αυτό που αξίζει να αγαπάς, να αγαπάς αυτό για το οποίο αξίζει να πολεμήσεις.





Αυτό είναι ο Έλληνας.


Για αυτό και ο πόλεμος που συμβαίνει σήμερα στην τοπογραφική Ελλάδα είναι παγκόσμια κρίσιμος.


Γιατί όλοι όσοι μετέχουν αυτού του πολιτισμού με τις τόσες καταστροφικές του πτυχές έχουν μια σπιθαμή Έλληνα μέσα τους. Και κάποιοι από αυτούς είναι ολόκληροι, λαμπεροί Έλληνες. Άνθρωποι του πνεύματος. Καλλιεπείς. Καλαίσθητοι. Υψιπέτες.


Και όλοι τους κοιτάζουν στα κλεφτά ή με αγωνία τι συμβαίνει στην Ελλάδα.


Γιατί τρέμουν στην ιδέα να χαθεί αυτός ο τόπος που συγκεντρώνει τόσους συμβολισμούς-τροφούς για το ανθρώπινο πνεύμα.


Σε συμβολικό και μόνο επίπεδο.


Ότι είναι η Μέκκα και τα Ιεροσόλυμα για τους μισαλλόδοξους της θρησκείας είναι η Ελλάδα για τους ανθρώπους του πνεύματος. Και ας μην την αξίζουν τέτοια τιμή οι κάτοικοι της που καταστρέφουν συστηματικά το κάθετι ελληνικό...





Δεν έχουμε ιδέα για το τι είναι Έλληνας. Και αυτό γιατί δεν έχουμε ιδέες. Και Έλληνας είναι πάνω από όλα Ιδέα.





Για αυτό και σε πείσμα των οχθρών που το κοινό μας αίμα μας έκανε Αδέρφια, θα το φροντοφωνάζω. Είμαι Έλληνας. Κάθε άνθρωπος έχει το ιερό δικαίωμα να επιλέγει τι θέλει να γίνει. Και γω προτιμώ μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας: Ωραίος ως Έλληνας.





Έλληνες ξανά!!!

14 σχόλια:

  1. Ελληνες ή Ανθρωποι


    Πρεπει να οριοθετησουμε τον ορισμο του Ελληνα
    αφου βεβαια κανουμε καρδιοανανυψη στην κοινη λογικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν υπαρχει μεγαλυτερη θλιψη,απο το να θυμασαι στη δυστυχια σου τις ευτυχισμενες μερες,ειπε ο γκαιτε. ο λορδος βυρων,μισανθρωπος και φιλελλην γενομενος,ηλθε να ταφει υπο τας βουρκους του μεσολογγιου,ειπε ο ροιδης.οπου και να γυρισω το βλεμμα μου,η ελλαδα με πληγωνει,ειπε ο ναζιμ χικμετ.και ποσοι αλλοι.αυτοι ειναι ελληνες.οσοι κατοικουν στον ελλαδικο χωρο,ξερουν οτι ειναι ελληνες;σιγα-σιγα οσο η γλωσσα κουτσουρευεται συνεχως,οσο οι ελληνες κλασσικοι αναφερονται ολο και λιγοτερο η καθολου,οσο η ιστορια θα διδασκεται ολο και λιγοτερο(εστω αυτη η αναπηρη που διδασκονταν,ηδη θα ειναι μαθημα επιλογης στις 2 τελευταιες ταξεις του ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ της διαμαντοπουλου)τοσο θα προχωρα η απελληνοποιηση των κατοικων.η ελλαδα σαν συμβολο εχει να κανει με την ελευθερια του λογου,την αναπτυξη της σκεψης,των καλων τεχνων,των επιστημων,την εννοια του μετρου και της δημοκρατιας.της καλης ζωης.και της υστεροφημιας.ειμαστε βαθια νυχτωμενοι.και αυτη τη στιγμη αποτελουμε πειραμα εφαρμογης κανονων επαναδιαρθρωσης του χρηματοπιστωτικου κεφαλαιου.τα ινδικα τους χοιριδια.αυτο που επιχειρειται(και αφορα ολη την ευρωπη,υπο το πνευμα της κεντρικης οικονομικης διακυβερνησης)ειναι η εγκατασταση κυβερνησεων που δεν θα ειναι απο πολιτικους(ηδη την εχουμε)εστω και με ελαχιστη πλειοψηφια,που θα λειτουργουν ως διαχειριστες(ηδη εχουμε διαχειριστες-εκκαθαριστες πτωχευσης για κυβερνηση)του συστηματος.εκει παει το πραγμα.να μεταλλαγουν οι χωρες της ΕΕ σε ΑΕ!τραγικο!σ'αυτη την ηπειρο χυθηκαν ποταμια αιματος,υπηρξαν αμετρητα ερειπια,υπηρξε μισος και διχονοια.οι δημιουργοι της ΕΕ,αλλιως τη συνελαβαν την ιδεα.σε λιγοτερο απο 2 δεκαετιες,εχει κηρυχθει ο γ'παγκοσμιος πολεμος(που ειναι οικονομικος) με την ελλαδα το 1ο θυμα,στο νεο PC παιχνιδι στρατηγικης(οπως το ROME TOTAL WAR).Kι αν δεν αναδειχθουν φωτισμενοι ηγετες(η ευρωπη πασχει προς το παρον)το 4ο ραιχ θα επικρατησει αναιμακτα με τις ευχες του διεθνους κεφαλαιου.δεν ειναι τυχαιο λοιπον που ο γερμανικος τυπος εξυπνα εβαλε κατα των ελληνων με τοση χυδαιοτητα.(ολοι θυμομαστε τη φωτογραφια του αγαλματος της αφροδιτης της μηλου, με τη γνωστη χειρονομια).οι βαρβαροι ηδη ειναι εντος των τειχων.ζουμε σε περιοδο που η υψηλη τεχνολογια και η δυναμη του χρηματος εχουν το πανω χερι.στερημενες απο το πλουτο της σκεψης,των ιδεων,των συναισθηματων.ισως αυτο να ειναι και η αχιλλειος πτερνα τους.ισως η ανθρωποτητα ανανηψει.υπομονη,με αξιοπρεπεια.και με τα 1000 φυλακη και με τα 500.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκ παραδρομης,,ο σεφερης εγινε χικμετ.αυτον ειχα στο νου μου,αλλα επικρατησε η ρηση σεφερη,γιατι ετσι αισθανομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Βάσω, πολλές φόρες σκέφτηκα ότι με τις ρήσεις των ποιητών θα μπορούσα να σπάσω τα τείχη της δικής μας Ιεριχούς.
    Μετά διαπίστωσα ότι η ποίηση γεννήθηκε για να φέρνει την ηρεμία στην ψυχή, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα αλλάξει τον κόσμο. Η ποίηση "διορθώνει" τη δυσαρμονία που προκαλεί η επαφή με την αιχμηρή κι αντιφατική πραγματικότητα μας, μέσα από αυτήν νανουρίζουμε το πνεύμα και μαγεύουμε τη δική μας ψυχή σε κόσμους παραλλήλους. Είναι ο θάλαμος ανάρρωσης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ειναι η ποιηση,αλλα η δικη μας αλλαγη που μας κανει να βλεπουμε αλλιως τα πραγματα.υπαρχει παντα διαλεκτικη συσχετιση με το κοσμο γυρο μας και το τροπο που αντιμετωπιζουμε τη ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν γράφω ξέρω οτι θεραπεύομαι.
    Η συνειδητοποίηση αυτής της δράσης μπορεί να ονομασθεί αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ηδη στο θεμα του γ'παγκοσμιου πολεμου,του οικονομικου,μετα την εξαθλιωση των ασθενεστερων λαων,η νικητρια γερμανια για να ικανοποιησει τις αναγκες της αυξανομενης παραγωγης της και μη θελοντας να αυξησει τις ωρες εργασιας σε 45,προχωρα στην αποδοχη μεταναστων απο τις χωρες της ανατολικης και νοτιας ευρωπης(οπου η ανεργια ξεπερνα το 20%).αποκλειοντας μεταναστες αλλης κουλτουρας και θρησκευματος.και φυσικα οχι αραβες και τουρκους.ξεκινα με 800.000 κι εως το 2025 θα φτασει στα 3.000.000!ξανα λοιπον στις φαμπρικες της γερμανιας!καταφεραν να εχουν φτηνο εργατικο δυναμικο και μεσα στα ορια της ΕΕ.να μη τους βρωμιζουν τη ρατσα αυτοι οι αθλιοι μουσουλμανοι!αυτα απο το αντιστοιχο υπουργειο εργασιας της ομοσπονδιακης γερμανιας.δεν ειναι τυχαιο που βγηκε σημερα η μερκελ να δηλωσει οτι η πολυπολιτισμικοτητα εχει αποτυχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο θα πει σχεδιασμος και προσηλωση στο στοχο. Από την εποχη του Φυρερ και μετα η Γερμανια δεν αλλαξε ιδιατερα. Μηπως εχω αδικο και υπερβάλλω; Ετσι ομως το αισθανομαι και αυτο γιατι ενας λαος δεν αλλαζει από τη μια στιγμη στην αλλη Η δικη της Νυρεμβεργης ηταν για να επελθει η καθαρση και να ηρεμησουν τα θυματα του επεκτατικου β παγκοσμιου πολεμου.

    Υπαρχουν βεβαια και φωνες προοδευτικες στη χωρα αυτη αλλα δεν ειναι ο κουκος που θα εφερνε την ανοιξη οταν η μονη ανοιξη που προσοκα ενας γερμανος ειναι η οικονομικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bάσω έχω εμπειρία συμβίωσης με Μουσουλμάνους και έχω φιλους από όλες τις θρησκείες.
    Μου εξηγήθηκε ότι οι "μιαροί" είμαστε εμείς όταν μου πρόσφερθηκε και μία δίγλωσση χρυσόδετη έκδοση του κορανίου ως δώρο, σ' ενα γευμα στο πατωμα με παιδιατρο Μαυριτανή που έκανε τα μεταπτυχιακά της στη Γαλλια. Φαγαμε κους κους με κρέας σφαγμένο παραδοσιακά και ήπιαμε τσάι με μέντα. Φορούσε τσαντόρ στη φοιτητική εστία, τη στιγμή που το γαλλικό ΣτΕ απαγόρευε να φοράνε μέσα στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια χριστιανοί και μουσουλμάνοι τα σύμβολα της θρησκείας τους.
    Ανεξιθρησκία δεν υπάρχει ούτε σε αυτούς τους ανθρώπους ακόμη και οι μορφωμένοι με εξέπληξαν με την οπισθοδρομική θεώρηση της ζωής σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εστω και με προσχηματικη καθαρση,η ηπειρος ξαναρχισε να ζει.για το ελλαδισταν δεν υπηρξε ποτε,ουτε προκειται.για τα συγχρονα οικονομικα εγληματα,δεν θα υπαρξει πια.η νικητρια γερμανια,θα ειναι πλεον ο ρυθμιστης.κι εφ’οσον εχει βαλει στοχο να χτυπησει κινα και ινδια,θα χρειαστει φτηνο εργατικο δυναμικο.ο παγκοσμιος καπιταλισμος βρισκει παντοτε τροπους να αναδιοργανωνεται.ο αντιποδας,μελλει να εφευρεθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To σύστημα είναι παντοδύναμο και πατά μεταξύ άλλων και πάνω στον υπερτονισμό των θρησκευτικών διαφορών, σ ένα είδος προβοκατόρικου παιχνιδιού, για να κρατά τους νοητικά αδύναμους και τους ανυποψίαστους υποχείριά του. Η πίστη η αληθινή δεν έχει να κάνει με τέτοιες έριδες και προβολές των θρησκευτικών διαφορών γιατί το έχω πει άλλο θρησκεία κι άλλο πίστη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οταν ομως οι θρησκευτικες διαφορες που αντικειμενικα οδηγουν σε πολιτισμικοκοινωνικες διαφορες γινονται αιτια διαφορετικης αντιμετωπισης στη καθημερινη ζωη των ανθρωπων,τοτε η πιστη δεν διαφυλασσει κανενα απο τον αναμενομενο ρατσισμο.κανενα θηλυκο απο μας,δεν θα μπορουσε να ζησει ελευθερα σε μουσουλμανικη χωρα,μη τρελλαθουμε.και πως ανεχεται κανενας την απανθρωπη μεταχειριση των μουσουλμανων γυναικων απο τους ομοθρησκους τους!το θεμα ειναι τεραστιο και με τα σημερινα δεδομενα,αλυτο.ο καθενας δινει προσωπικη λυση.οχι καννιβαλισμο ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To κακό με αυτές τις γυναίκες είναι ότι δεν το βλέπουν έτσι, είναι λένε φυσιολογικό, εμείς είμαστε το λάθος σε όλα. Όταν ρώτησα μια μαροκινή μοριακή βιολόγο αν θα παντρευόταν τον γάλλο που τη φλέρταρε στα 25 της, τότε μου είπε ότι είναι παρθένα και έτσι θα πάει στο γάμο και δεύτερον αν θέλει αυτός γάμο να γίνει μουσουλμάνος. Το αντίστροφο ήταν συνηθισμένο, πολλά κορίτσια γαλλίδες γίνονται μουσουλμάνες και παντρεύονται τέτοιους ανδρες.Το 1991 έκανα έρευνα και τους είχα πει ότι θα έχουν πρόβλημα γιατί δεν υπήρχε αφομοίωση αλλά γκετοποιηση. Παιδιά μαροκινών που γεννηθήκαν στη Γαλλία τηρούσαν όλα τα έθιμα απαρέγκλιτα. Ενας άλλος τρόπος ζωής.
    Έτσι όταν λεμε τη φράση Έλληνας ξανά πρέπει να ξέρουμε ότι στην ουσία καλούμαστε να κρατήσουμε συμπεριφορές και τρόπους σκέψης συγκεκριμένους και να τους διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο. Εδώ στέκομαι με σκεπτικισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή