Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

It's a mind fuck



Its a mind fuck

Πέτρος Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)
Το πιο πολύτιμο πράγμα στο σύμπαν είναι το μυαλό. Το δικό μου, το δικό σου, το μυαλό όλων μας. Όσα περισσότερα μυαλά ελέγχει ένας εξουσιαστής, τόσο πιο ισχυρός γίνεται προφανώς.
Για να κάνεις κάποια αλλαγή, το πρώτο πράμα που πρέπει να ξεχαρβαλώσεις είναι το μυαλό, το κομμάτι μας που μπορεί να είναι έλλογο.
Είναι απλό στη σύλληψη του. Αλλάζεις το λογισμικό. Έχεις ένα πρόγραμμα και σου περνάν ένα άλλο.
Αυτό που φαίνεται τόσο απλό στο Μυαλό αυτών που θέλουν κάποια αλλαγή καθεστώτος ή αλλαγή μιας τάξης πραγμάτων μπορεί να είναι δραματικό για το φορέα του νου.
Το σύμπαν του καταρρέει.
Ο ίδιος μπορεί να καταρρεύσει. Είναι πλέον ένα ρομπότ χωρίς πρόγραμμα.
Τα πράγματα γίνονται πολύ περισσότερο δραματικά όταν πολλοί διαφορετικοί προγραμματιστές εμπλέκονται στην αλλαγή της νοητικής πραγματικότητας, της νοόσφαιρας, όταν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και δεν υπάρχει η «απαιτούμενη» συναίνεση.
Τότε έρχεται το χάος.
Όπως συμβαίνει στη χώρα μας.
Στη χώρα μας χρησιμοποιήθηκαν πολλαπλές μέθοδοι αποπρογραμματισμού, φορμάτ. Όχι μόνο οι παραδοσιακοί μέθοδοι βίαιης καταστολής που «συνετίζει» το μυαλό μέσω του σωματικού πόνου. Χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι καταστολής μέσω της οικονομίας.
Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για καταστολή ελευθερίας βέβαια. Περιορισμό της ελεύθερης βούλησης. Για μια μαζική «φυλάκιση». Σε έναν κόσμο πλούσιο σε πόρους, η στέρηση τους ισοδυναμεί με στέρηση επιλογών.
Τα λέγε και η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού η Θάτσερ: «Η οικονομία είναι απλά η μέθοδος. Ο στόχος είναι να αλλάξεις το μυαλό και την ψυχή»
Χρησιμοποιήθηκαν και πολλαπλές μέθοδοι ψυχολογικού πολέμου ένας από τους οποίους ήταν η αλλεπάλληλη χρήση εκβιαστικών διλλημάτων; Μας λέγαν δηλαδή τι θες να κρατήσεις, το δεξί σου χέρι ή το δεξί σου πόδι;
Αν δεν αποφασίσεις θα στα κόψουμε και τα δύο. Διάλεξε.
Διαλέγεις. Και ξαναδιαλέγεις. Στο τέλος δε σου έχει μείνει τίποτε το ανθρώπινο. Έχεις γίνει η βούληση του εξουσιαστή σου ο οποίος πλέον σε ελέγχει απόλυτα. Είσαι ο υπήκοος του πλέον, το πιστό σκυλί.  
Στη διαδικασία του αποπρογραμματισμού στην Ελλάδα πολλά δυσάρεστα συνέβησαν. Το καπάκι στον ανθρώπινο νου που άνοιξε φανέρωσε το περιεχόμενο μιας αηδιαστικής σούπας.
Η Ελλάδα είχε γίνει η χώρα όπου οι ιδέες επέστρεφαν για να πεθάνουν.
Και τώρα που βιώνουμε τη δολοφονία των ιδεών σε όλα τα επίπεδα, φαντάσματα ήδη νεκρών ιδεών θα μας στοιχειώνουν στην ώρα της ανάγκης μας.
Το καπάκι άνοιξε: παλαιοκομουνισμοί, φασισμοί, μεσσιανισμοί, νεοχουντικοί, τα πάντα όλα βγήκαν στη φόρα για να μας πουν οι άψυχοι «νεοφιλελεύθεροι» προγραμματιστές μας, φάτε σκατά να γίνετε καλά.
Βλέπετε η ψυχιατρική μπορεί να είναι παντελώς άχρηστη σε επίπεδο θεραπείας αλλά είναι έξοχη σε επίπεδο ελέγχου.
Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι ο Δυτικός πολιτισμός ήταν σε μεγάλο βαθμό ένας πολιτισμός απαλλαγμένος από τη βλακεία των θρησκειών. Δεν είναι έτσι. Οι δυτικοί, παρά τις μεγάλες επαναστάσεις του νου, αλλάξαν απλά το αντικείμενο λατρείας σε κάτι λίγο περισσότερο υλικό, ή τουλάχιστον σε κάτι που αντιστοιχούσε στον υλικό κόσμο. Το Χρήμα.
Το χρήμα έγινε θεός. Λατρεία. Πίστη. Προσήλωση. Υποταγή. Έλεγχος.
Και όπως κάθε άλλος θεός του παρελθόντος, έτσι και το χρήμα-θεός για εμάς είναι απλά το εργαλείο του ιερατείου του το οποίο δεν πιστεύει κατά ανάγκη στον Θεό του και για αυτό μπορεί και τον ορίζει. Μπορεί και τον ελέγχει. Και μέσα από το θεό, ελέγχει τους ανθρώπους.
Δεν έχω καμιά σπουδαία πρόταση για την κρίση. Δεν είμαι ούτε θεός ούτε θεοποιός.
Είμαι άνθρωπος και κάθε φορά θα ξεπερνάω το θεό που μου ορίζουν, ίσως μετά από δεκαετίες, αιώνες ή χιλιετίες.
Δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Μπορούν να μας σκοτώσουν, να μας αλλάξουν, να μας αφανίσουν αλλά όχι να μας σταματήσουν. Είμαστε ένα πελώριο κύμα που ψάχνει για συνειδητότητα σε ένα έρημο σύμπαν που ψάχνει για ζωή.
Αυτοί τρέφονται από το φόβο μας. Αλλά μπορείτε να μυρίσετε το δικό τους; Εκεί είναι. Σε κάθε φυρμάνι. Σε κάθε μπάτσο που στέλνουν να χτυπήσει συνάνθρωπό του. Σε κάθε χαράτσι. Σε κάθε ψέμα. Βρωμάει φόβο. Και ο φόβος του εξουσιαστή βρωμάει πολύ πιο άσχημα από το φόβο του εξουσιαζόμενου.  
Φέρονται σε μας σαν τα σκυλιά γιατί φοβούνται τον άνθρωπο μέσα μας.
Γαμημένα ιερατεία, μαύρη μάγοι της κακιάς ώρας. Η ώρα έρχεται. Η μέρα του Ανθρώπου είναι πιο κοντά απ’ ότι ήταν χθες. Σας ευχαριστούμε για τα δεσμά μας που σπάτε για να μας φορέσετε καινούρια. Γιατί έτσι και τότε μας δίνετε μια ευκαιρία να σπάσουμε το κεφάλι σας  και να ζήσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από την σκατοψυχία σας.

1 σχόλιο:

  1. ... η κατάσταση στην Ελλάδα λυπεί τους απόδημους Έλληνες, ενώ σημείωσε την ταύτιση απόψεων με τον κ. Τσίπρα στο θέμα της ψήφου των ομογενών!!! OXI-OXI-OXI στο θέμα της ψήφου των ομογενών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή