Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

5 χρόνια agriazwa



Πέντε χρόνια πάνε από τότε που ιδρύθηκε τούτο εδώ το blog, 5 χρόνια αδιάκοπου μαρασμού και ολικού εκφυλισμού της χώρας. Πρωταρχική του έγνοια ήταν να αποτραπούν όλα αυτά τα τραγελαφικά που προσβλητικά καταστρέφουν έναν ιστορικό λαό που έχει χάσει τις ρίζες του και αδυνατεί να φανταστεί ένα δικό του μέλλον.

Κάτι τέτοιο δε στάθηκε δυνατό. Εδώ μέσα καταφέραμε όμως πολλά και για αυτά θα μιλήσουμε.
Μάλλον πρώτοι περιγράψαμε πως αυτό που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2010 ήταν ένα πολιτικοκοινωνικοοικονομικό πείραμα που στόχο του είχε όχι φυσικά να διασώσει τη χώρα αλλά πολύ μεγαλύτερα ψάρια όπως το ΔΝΤ και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Προβλέψαμε την έξοδο Παπανδρέου και την ανάληψη της αρχηγίας του πάλαι πότε ΠΑΣΟΚ από τον Β. Βενιζέλο.

Τη πολιτική άνοδο της Χ.Α.

Περιγράψαμε από νωρίς όχι μόνο την οικονομική αλλά και τη δημογραφική καταστροφή που οι πολιτικές των μνημονίων θα προκαλούσαν και αμείωτα συνεχίζουν να προκαλούν στη χώρα.

Περιγράψαμε την διάβρωση της Κύπρου από “Έλληνες νεοτραπεζίτες” και την εγκατάλειψή της στον διεθνή παράγοντα από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Προειδοποιήσαμε πως η Συρία ήταν το τελευταίο οχυρό της παγκόσμιας σταθερότητας και πως η αποσταθεροποίηση της θα οδηγούσε στη διάχυση του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Περιγράψαμε τα συμφέροντα και τα δίκτυα που υπήρχαν πίσω από προγενέστερες λιγότερο οξείες φάσεις του μεταναστευτικού.

Προβλέψαμε πως το λογαριασμό της αστάθειας στη Μ. Ανατολή θα τον πλήρωνε η Ευρώπη.

Περιγράψαμε από νωρίς την σύμπραξη ΗΠΑ Γερμανίας στο εγχείρημα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού δηλαδή αλλά και την κόντρα τους για το ποιος θα είχε τα ηνία του.

Είδαμε την πολιτική άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης και περιγράψαμε τις αιτίες του.

Περιγράψαμε και προειδοποιήσαμε για τα πρώτα επεκτατικά βήματα της ISIS που οδήγησαν τελικά στην ίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου.

Περιγράψαμε το ακραίο ρατσιστικό αστυνομικό καθεστώς των ΗΠΑ που ενώ δολοφονεί ελεύθερα άοπλους μειονοτικούς έχει το θράσος να το παίζει ο μπάτσος των μειονοτικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό της προκειμένου να αποσταθεροποιεί όποιες χώρες δεν έχουν υποκύψει.

Περιγράψαμε με έμφαση το Ουκρανικό ζήτημα, τους παίχτες πίσω από αυτό και τις συνέπειες του.

Τον οικονομικό αποκλεισμό της Ρωσίας και τον βρώμικο ρόλο των Σαουδαράβων στον πόλεμο της τιμής του πετρελαίου.

Περιγράψαμε τη χρήση των ακραίων τζιχαντιστών από τις ΗΠΑ, τη Σ.Αραβία, το Πακιστάν, ενίοτε και το Ισραήλ ως γεωπολιτικά εργαλεία.
Προβλέψαμε και περιγράψαμε την αρχή του τέλους της “Pax Americana”.

Στο εσωτερικό πάλι, ήδη από τις δεκατέσσερις του Φλεβάρη περιγράψαμε την “μετάλλαξη” Συριζανέλ και προειδοποιήσαμε πως η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη οδηγούσε μαθηματικά στο τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο.

Περιγράψαμε όχι μόνο την πολιτική αλλά και τη δημοσιογραφική κωλοτούμπα πρώην “αντιμνημονιακών δυνάμεων”.

Ξεσκεπάσαμε αρκετούς ψευτοδιανοούμενους για αυτό που πραγματικά είναι: σκυλιά που γλείφουν το χέρι που τους ταίζει και που δαγκώνουν όποιον πλησιάζει το δέντρο που έχουν κατουρήσει.

Στο πεδίο των παγκοσμίων πολιτικών δημόσιας υγείας αυτήν την περίοδο κάναμε ίσως λιγότερα αλλά εξίσου σημαντικά.

Φυσικά υπήρξαν αστοχίες. Κι η πιο ασυγχώρητη από αυτές ήταν η στήριξη μας μέχρι και το Φλεβάρη του 2015 στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρίνοντας αφελώς πως ήταν δυνάμεις κατά της διαπλοκής...

Με εξαίρεση λοιπόν αυτήν την μαύρη σελίδα, κάναμε πολλά, σπουδαία και μεγάλα. Και για αυτό επάξια επιβραβευτήκαμε με σταδιακό αποκλεισμό από τα περισσότερα μήντια.

Οι φωνές που ενοχλούν το βόθρο της διαπλοκής πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εξαφανίζονται. Μόνο τα σκατά επιτρέπεται να επιπλέουν.

Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν, γιορτάζω τα πέντε χρόνια του agriazwa.blogspot.gr με δύο καλλιτεχνικές παρουσιάσεις στην Αθήνα. Τη Δευτέρα 21/12 στις 7.00, το Studio Amid παρουσιάζει τα ηχητικά βιβλία του στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, ανάμεσα στα οποία θα είναι και το μαγευτικό ηχητικό βιβλίο μου “Πρόσωπα Ζώα Πράματα”.
Την Τρίτη 22/12 7.30 στο χώρο Κόμης, Λασκαράτου 20 στα Α. Πατήσια, ο έξοχος Γιωργής Κοντογιώργης θα μου κάνει την τιμή να παρουσιάσει “Το Σημάδι” μου από τις εκδόσεις ΑΝΙΜΑ. Η παρουσίαση θα περιέχει με αφορμή τις θεματικές του μυθιστορήματος και πολιτική συζήτηση για τα τεκταινόμενα και τις προοπτικές τους.

Όσοι πιστοί και άπιστοι, προσέλθετε.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 19-12-2015

6 σχόλια:

  1. Να σαι πάντα καλά φίλε Πέτρο και να συνεχίσεις δυνατά τις μελέτες και τις επισημάνσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μυθιστορηματικό δοκίμιο του Πέτρου Αργυρίου Το Σημάδι, αποτελεί ουσιαστικά μια φιλοσοφική διείσδυση στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, μια ψυχαναλυτική ματιά στα άδυτα της ψυχής ενός εκάστου που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνική εποχή μας. Με πρωτοτυπία, αισθητό ψυχισμό και ευρηματικότητα, ο Πέτρος Αργυρίου ξετυλίγει τη σκέψη του, σε μια λογοτεχνικά απέριττη γλώσσα, που ζωντανεύει τις αναπαραστάσεις του νοήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μυθιστορηματικό δοκίμιο του Πέτρου Αργυρίου Το Σημάδι, αποτελεί ουσιαστικά μια φιλοσοφική διείσδυση στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, μια ψυχαναλυτική ματιά στα άδυτα της ψυχής ενός εκάστου που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνική εποχή μας. Με πρωτοτυπία, αισθητό ψυχισμό και ευρηματικότητα, ο Πέτρος Αργυρίου ξετυλίγει τη σκέψη του, σε μια λογοτεχνικά απέριττη γλώσσα, που ζωντανεύει τις αναπαραστάσεις του νοήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είστε πάντα καλά κύριε Αργυριου και να συνεχίσετε με δύναμη αυτό που κάνετε. Μπορει να μην συμφωνούμε σε αρκετά όμως οι πάντα τεκμηριωμένες απόψεις σας ειναι καλοδεχούμενες. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη να συνεχίσετε τα θαυμάσια άρθρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλός φαίνεσαι από πρώτη ματιά που έριξα αλλά να θυμάσαι ότι η ταπεινοφροσύνη -για την οποία ασκούμαι μαζί με το Ζεν - είναι η αμέσως μεγαλύτερη διδασκαλία του Ιησού μετά την Αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή