Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ας γίνουμε λοιπόν Βενεζουέλα!




Όσο περνάνε οι μέρες το είναι πολύ νωρίς γερνάει ραγδαία και τους μόνους καρπούς που δίνει είναι αυτοί της πρόωρης γεροντικής κυβερνητικής ανημποριάς:
Λίγα πράγματα φανερώνουν στο εσωτερικό της χώρας ότι έχει υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης. Οι μηχανισμοί ανήκουν σε αυτούς που ανήκουν πάντα: στους ολιγάρχες.
Μετά από τις πρώτες δίκες παρωδίες και τις αθωώσεις Αναστασιάδη Παπακωνσταντίνου τις οποίες η κυβέρνηση παρακολουθούσε αμήχανη, έρχονται κι άλλα νέα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Όπως το δώρο του ΤΧΣ 1,18 δις που λόγω κακοδιαχείρησης καταχρηστικά επιστράφηκε στην ΕΚΤ και αποτελούν πλέον και αυτά αντικείμενο διαπραγμάτευσης, σε μια εποχή μάλιστα που η χώρα ασφυκτιά δημοσιονομικά σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζεται να υπογράφει μίνι μνημόνια. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το γάιδαρο… για μια ακόμη φορά.

Η διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Α.Σακελλαρίου παραμένει στη θέση της και ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδας κος Στουρνάρας ακλόνητος συνεχίζει να προκαλεί.

Δεν είναι παράδοξο λοιπόν που μια καταχρεωμένη εφημερίδα-εργαλείο μνημονιακής προπαγάνδας όπως η Καθημερινή μπορεί να παίρνει δάνειο πάνω από 30 μύρια από την Εθνική Τράπεζα για να εξυπηρετήσει δανεικά και αγύριστα πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ.

Όταν μέσα στη φοροκαταιγίδα των προηγούμενων ετών, 300000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταστράφηκαν καθώς η τραπεζική στρόφιγγα της χρηματοδότησης είχε κλείσει οριστικά για αυτούς, η Καθημερινή συνεχίζει να απολαμβάνει ειδικό καθεστώς δναεισμού από τις αλληλέγγυες της τράπεζες για να μπορεί να πληρώνει γίγαντες όπως ο Μανδραβέλης και τα άλλα μνημονιακά παιδιά που συνεχίζουν να παραπληροφορούν ανεμπόδιστα και να μας λεν πως αν χτυπήσουμε την ασυδωσία των ολιγαρχών, θα γίνουμε Βενεζουέλα, απαξιώνοντας τους λαϊκούς αγώνες μιας χώρας που διαρκώς υπονομεύεται από τις αποικιοκρατικές πρακτικές των ΗΠΑ στην περιοχή.
Ακριβώς όπως την απαξίωσαν οι δύο δήμαρχοι μας, Μπουτάρης και Καμίνης, δείχνοντας αλληλεγγύη στο συνάδερφο τους Αντόνιο Λεντέζμα, δήμαρχο του Καράκας, κάτι που δημιούργησε ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο.
Η απάντηση της πρεσβείας της Βενεζουέλας ήταν καταιγιστική και λίγο πολύ περιέγραφε πως δεν νοείται ασυλία λόγω πολιτικού αξιώματος για κάποιον όπως ο Λεντέζμα που έχει εγκληματήσει κατ εξακολούθηση κατά των πολιτών και της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με τη συμμετοχή του σε πραξικόπημα που αφορούσε εναέριο βομβαρδισμό του Προεδρικού Μεγάρου στο Καράκας.

Κύριε πρωθυπουργέ, ας γίνουμε Βενεζουέλα. Αφήστε τα ρ-ήξεις αφίξεις και κάντε το όπως ο Μαδούρο.

Εκεί που οι ελληνικές ελίτ νομο-αθετούσαν υπέρ τους και κατά του ελληνικού λαού, νομοθετήστε κατά τους και υπέρ του ελληνικού λαού.

Το ‘κανε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Κοντονής. Το νομοσχέδιο που κατέβασε δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο να διακόπτει πρωταθλήματα και να ακυρώνει συμμετοχές σε διεθνείς οργανώσεις, να χτυπάει βαρύτατα πρόστιμα όχι μόνο για κρούσματα βίας αλλά και για παραινέσεις βίας από τα μήντια.
Το μαχαίρι στο κόκκαλο, ακριβώς ότι χρειάζεται για να απαλλαχθούμε από τη γάγγραινα. …
Whatever it takes, κύριε Δραγασάκη. Whatever it takes όπως μας λέγατε παλιά. Αλλά φαίνεται ότι και σεις ακόμη όλο τον ριζοσπαστισμό σας τον επενδύσατε στο ντύσιμο του κου Βαρουφάκη.

Μην περιμένετε να σας συνδράμει η ΕΕ στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Σαν να ζητάτε από Νονό να σας συνδράμει στην εξάρθρωση τοπικής μαφίας.

Όχι απλά δε θα είναι μαζί σας. Θα σας υπονομεύσει με κάθε δυνατό τρόπο επικαλούμενη διαρκώς την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Αφήνετε τους πρώην μονομερώς από την πλευρά σας αλληλέγγυους αντιεξουσιαστές να σας κάνουν καταλήψεις. Οκ, τους αφήνετε να εκτίθενται και δεν είναι κακό.
Αλλά όταν ως εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφέστατα λαϊκά αιτήματα αντιμετωπίζετε την επι δεκαετίες κατάληψη του κράτους από μηχανισμούς με τον ίδιο μπλαζέ τρόπο που αντιμετωπίζετε τις καταλήψεις γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, ε τότε έχουμε μεγάλο θέμα.

Αποκεφαλίστε τη λερναία ύδρα και καυτηριάστε την. Όπου δεν μπορείτε να παρέμβετε, περικόψτε πόρους από τις προβληματικές υπηρεσίες και θεσμοθετήστε υπερκείμενες τους εποπτικές.
Δεν χρειάζονται κομματικά στελέχη για να το κάνετε αυτό: Το αντίθετο. Παραπονιόμαστε για το brain drain, για τη διαρροή των καλύτερων μυαλών μας προς τα έξω: Προκηρύξτε ανοιχτούς διαγωνισμούς για να στελεχωθούν οι νέες υπηρεσίες μέσω της δεξαμενής των εκατοντάδων χιλιάδων πτυχιούχων. Δεν μπορεί. Όλοι και κάποιοι ικανοί θα έχουν προκύψει από την ελληνική βιομηχανία πτυχίων. Το αποδεικνύουν άλλωστε αυτό έμπρακτα στο εξωτερικό.
Και δεν είναι μόνο αυτοί: χιλιάδες ικανότατοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν παραγκωνιστεί σκόπιμα από την μεταπολίτευση ακριβώς γιατί έκαναν τη δουλειά τους σωστά θα είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν.
Αν δεν τα κάνετε αυτά τώρα που μπορείτε και πρέπει, τώρα που η λαϊκή βούληση νιώθει ότι ακόμη εκφράζεται από την κυβέρνηση σας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα νέο κεφάλι, η 13η συνιστώσα της λερναίας Ύδρας που λέγεται διαπλοκή. 

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 30/3/2015
Read More »

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Για πρώτη φορά αριστερά ... 25η Μαρτίου




25η Μαρτίου σήμερα, πιο λεύτερη από τις ντροπιαστικές πριβέ εκδηλώσεις που απέκλειαν τους πολίτες για να περιφρουρηθεί η πολιτική ηγεσία των μνημονιακών χρόνων.
Μα στο χώρο της ενημέρωσης τα πράγματα όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί. Το αντίθετο: Ζούμε στο πιο πυκνό νέφος παραπληροφόρησης, μουντότερο ακόμη και από τη σημερινή νεφελώδη μέρα.  
Μια φορά κι έναν καιρό, όχι πολύ παλιά, πριν κλείσει η ΕΡΤ και πριν οι αντιμνημονιακοί συναγωνιστές γίνουν κυβέρνηση, μπορούσες να μάθεις τι περίπου είχε συμβεί και να εξάγεις συμπεράσματα για το πώς και γιατί είχε συμβεί.
Σήμερα, μέσα σε ένα κλίμα κυβερνητισμού των λιγοστών πρώην αντιπολιτευτικών μήντια με αμείωτη την ομοβροντία καθεστωτικής προπαγάνδας και με περσόνες του διαδικτύου εμβόλιμα να αναζητούν σαδιστικά τα 5 λεπτά δημοσιότητάς τους, είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα για το τι έχει συμβεί και για το αν έχει όντως συμβεί.
Μας είναι αδύνατο λοιπόν να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την υπόθεση που θέλει τον αναπληρωτή υπουργό δημόσιας μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο που μέχρι και προσφάτως έχαιρε ευρύτατης εκτίμησης στον αντιμνημονιακό χώρο, να έχει συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους του δημοσίου που προέβλεπαν προμήθεια 12% των αποζημιώσεων τους σε περίπτωση επαναπρόσληψής τους μέσω της νομικής οδού.
Μπορούμε όμως να κάνουμε ένα σχολιασμό όχι για τις τεχνικές λεπτομέρειες της υπόθεσης και για το κατά πόσο ο κύριος Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ή να καταθέτει τα συμφωνητικά ακόμη και μετά την ορκομωσία του, ισχυρισμός που ο ίδιος διατείνεται ότι βασίζεται σε πλαστογραφία, αλλά για το ευρύτερο σχήμα των πραγμάτων.
Ο κος Κατρούγκαλος όφειλε να μην αναλάβει υπουργείο που να σχετίζεται με την ιδιωτική του επαγγελματική δραστηριότητα για ευνόητους λόγους για να προστατέψει όχι μόνο την υπόληψη του αλλά και αυτήν της κυβέρνησης. Η υπόνοια της σύγκρουσης συμφερόντων είναι υπαρκτή. Και η πολυθεσία είναι επίσης ένα φαινόμενο γνώριμο μας από παλιά και καθόλου ευχάριστο μας.
Η διαχείριση της υπόθεσης από τον ίδιο τον Κο Κατρούγκαλο που σερνόταν από κανάλι σε κανάλι για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας εγείρει ζητήματα για τη δύναμη που εξακολουθούν να έχουν τα μήντια ακόμη και σε μια κυβέρνηση που έχει προεκλογικά δεσμευτεί πως θα πάρει τις άδειες τους και θα προκηρύξει διαγωνισμό για εκ νέου αδειοδοτήσεις, κάτι το οποίο ήταν απολύτως σύμφωνο με το περί δικαίου κοινό αίσθημα.
Με αφορμή λοιπόν την απόπειρα διασυρμού της Κατράγκαλου και κατ επέκταση και της κυβέρνησης, θα δοκιμάσουμε να ανιχνεύσουμε τι ακριβώς σκέφτεται αυτή να κάνει για τα μήντια της διαπλοκής μέσα από πρόσφατα δημοσιεύματα «δικών» της μέσων ενημέρωσης.
Γράφει λοιπόν χθες ο κατά τα άλλα αξιόλογος Ανανδρανιστάκης στο άρθρο του «Τέλος χρόνου για τη διαπλοκή» στην Αυγή και με αφορμή την υπόθεση Κατρούγκαλου:
«Με την υπόθεση Κατρούγκαλου τελείωσε ο μήνας του μέλιτος της κυβέρνησης και ενός τμήματος της τραπεζικής και μιντιακής διαπλοκής. Μονομερής ήταν ο μήνας του μέλιτος, από μόνοι τους τον είχαν ανακηρύξει ως τέτοιο οι διαπλεκόμενοι, εκείνοι έγλειφαν με άρθρα του στυλ «θα ηττηθεί ο Σόιμπλε». Κάτι περίμεναν ότι θα λάβουν κι όταν διαπίστωσαν ότι δεν το λαμβάνουν, έριξαν προειδοποιητικές βολές -«όλα λάθος τα κάνει η κυβέρνηση»- για να ακολουθήσει ο κανονιοβολισμός του Κατρούγκαλου.»
«Κάπως έτσι, ο μήνας του μέλιτος τέλειωσε. Ευτυχώς. Ευτυχώς για την κυβέρνηση, που κατάλαβε ότι το παλαιό καθεστώς, κόμματα, τράπεζες, ΜΜΕ που εξαρτώνται από τράπεζες, δεν πρόκειται να της χαριστεί με τίποτα, ότι την κατάλληλη ώρα θα την χτυπήσει με τον πιο σκληρό και ανορθόδοξο τρόπο. Αυτή είναι η φυσική φορά των πραγμάτων, η διαπλοκή θα χτυπάει την κυβέρνηση της Αριστεράς και η κυβέρνηση της Αριστεράς θα χτυπάει τη διαπλοκή κάνοντας πράξη αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί…»
Θα ξεκινήσουμε το σχολιασμό από τον τίτλο του άρθρου που θα μπορούσε να είναι και «Σφύριξα κι έληξες».
Τέλος χρόνου: Και ερωτώ, εύλογα: Ποιος έδωσε αυτόν τον χρόνο στα μήντια της διαπλοκής;
«Κάπως έτσι, ο μήνας του μέλιτος τέλειωσε» γράφει άστοχα ο αρθρογράφος. Γιατί ακόμη και αν ο μήνας του μέλιτος ήταν μονομερής, το κρεβάτωμα επιχειρήθηκε.
Και συνεχίζει: «Ευτυχώς. Ευτυχώς για την κυβέρνηση, που κατάλαβε ότι το παλαιό καθεστώς, κόμματα, τράπεζες, ΜΜΕ που εξαρτώνται από τράπεζες, δεν πρόκειται να της χαριστεί με τίποτα, ότι την κατάλληλη ώρα θα την χτυπήσει με τον πιο σκληρό και ανορθόδοξο τρόπο.»
Δεν το γνώριζε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.; Τώρα το κατάλαβε; Τόση αφέλεια στις μέρες μας; Και αυτό ήταν το ζητούμενο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ; Ήταν το καθεστώς να χαριστεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν το να μην χαριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο καθεστώς; Μας μπερδέψατε κε Ανανδρανιστάκη.
Παρομοίως και το διαδικτυακό Periodista το οποίο είναι πιο φρέσκο στην προσκόλληση του στο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο φιλοξενεί άρθρο του αγνώστου εγκυρότητας και κινήτρων site Arouraios με τον μακρόσυρτο τίτλο «Ο Τσίπρας δεν ανέχεται άλλη λάσπη-θα τσακίσει τους βαρόνους- Αρχίζει ο πόλεμος» και το οποίο επικαλείται ανωνύμως ως πηγή στενό συνεργάτη του Τσίπρα:
«Ο ίδιος συνεργάτης του πρωθυπουργού δήλωσε ότι «αν συνεχιστεί η αθλιότητα, τότε ο Αλέξης θα μιλήσει με συγκεκριμένα ονόματα και… διευθύνσεις, δεν θα περιοριστεί σε γενικές καταγγελίες για αποσταθεροποίηση και μηχανορραφίες…
Φαίνεται πως ο Αλ. Τσίπρας έχει διδαχτεί απ τα παθήματα της κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο του «βασικού μετόχου» και λαμβάνει τα μέτρα της»
Το αγνώστου και μάλλον αμφιβόλου εγκυρότητας άρθρο πάλι σχετίζει την στάση της κυβέρνησης με τη διαγωγή των βρώμικων μήντια απέναντί της….
Είχαμε δηλώσει πως η συγκυβέρνηση θα τα βρει ακόμη πιο σκούρα από την κυβέρνηση Καραμανλή έχοντας εχθρούς σε όλα τα μέτωπα εντός και εκτός των συνόρων. .
Το βασικό δίδαγμα της αποτυχίας της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν πως πρώτα καθαρίζεις τη βρωμιά στο εσωτερικό. Ποτέ δεν είναι νωρίς για αυτό.
Και η συγκυβέρνηση δεν έμαθε τίποτε από το πάθημα αυτό.
Και ενώ ταράζει τους πολίτες στη νομιμότητα με τον παράνομο και αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που έστω και προσωρινά νομιμοποιεί το χρέος, η παρανομία αθωώνεται διαρκώς.
Επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αθωώθηκε πανηγυρικά ο βρώμικος Αναστασιάδης που πιάστηκε στα πράσα με τα μαύρα δις στο χέρι.
Επί συγκυβέρνησης ο πρώην ΥΠΟΙΚ Παπακωνσταντίνου έφαγε χαστουκάκι στον ποπό για την παραποίηση και την αχρήστευση της Λίστας Λαγκάρντ σε μια δίκη παρωδία στην οποία δεν κλήθηκαν βασικοί μάρτυρες όπως ο Φαλτσιάνι που διέρρευσε τη λίστα, ο Βαξεβάνης που τη δημοσιοποίησε -και γιατί όχι ;- και η Λαγκάρντ που την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ενώ σκανδαλωδώς δεν κλήθηκαν και ο προϊστάμενος του Παπακωνσταντίνου Παπανδρέου και ο διάδοχος του στο υπουργείο Βενιζέλος. Ένα χρόνο με αναστολή ανταμείφτηκε ο καταστροφικός Παπακωνσταντίνου με το σκεπτικό ότι προστάτευε την πολιτική του υπόληψη, απόφαση που εξόργισε εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών.
Οι ιδιοκτήτες πάλι της energa-hellas power που κατέκλεψαν τους πελάτες τους, τη ΔΕΗ και επιβάρυναν με κόστη όλον τον Ελληνικό πληθυσμό μπορεί να μην πέσουν στα μαλακά αλλά με την επιστροφή τμήματος όσων έκλεψαν θα μειωθεί η ποινή τους.
Οι εξαγορασμένοι μεταλλωρύχοι της Ελληνικός Χρυσός η οποία μετά από σκανδαλώδεις συμφωνίες καταστρέφει μια μεγάλη περιοχή απίστευτου κάλους και αξίας, σήμερα βαπτίζονται ως «εργαζόμενοι».
Οι αγορές δεν χορεύουν πεντοζάλι και σιμουλτανέ μπορεί να παίξει και ο πιο άσχετος σκακιστής. Χάνοντας σιμουλτανέ.
Τα πυροτεχνήματα λάμπουν στα πιο μαύρα μας σκοτάδια αλλά διαρκούν λίγο. Μετά πάλι σκότος.
Είχαμε δηλώσει ότι τα μέτωπα θα είναι από παντού ακόμη και από τον αναρχικό χώρο.
Φατρίες του κάναν ήδη κατάληψη σε γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έχουν πετάξει έξω τους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο»
Επιτρέψτε στο νεαρό ίνδαλμα της αριστεράς τον Νίκο το Ρωμανό να σας εξηγήσει το παράδοξο σκεπτικό. Ξέρει και αυτός σκακιστικούς όρους:
«Το ρουά-ματ της κυριαρχίας στους υποτελείς της συνεχίζεται….
Μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί σύντροφοι -μεταξύ των οποίων και εγώ- πιστεύανε ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξουν προβοκάτσιες από αναρχική σκοπιά, ώστε να εξαναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Το πρόσωπο του καπιταλισμού, το πρόσωπο του διαχειριστή των σύγχρονων εξουσιών, το πρόσωπο του υπηρέτη του κεφαλαίου…
Μόνο που όπως φάνηκε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια ταχύτατη στροφή από το θεσμικό χέρι των κοινωνικών αγώνων και την εύπεπτη προεκλογική ρητορική του στον κυβερνητικό ρεαλισμό όπως τον γνωρίζουμε όλοι… Και αυτό ας το ακούσουν όσοι αναρχικοί σύρθηκαν στην κάλπη για να ρίξουν ψήφο στους συριζαίους..»
Κι η αλληλεγγύη προς το Ρωμανό ήταν μονομερής ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα δέχεται τις μονομερείς ενέργειες χώρων που έχουν ως πρόταγμα την αλληλεγγύη της βίας, συμβολικής και μη.
Bullying κατά της συγκυβέρνησης από όλες τις μπάντες. Όπως τα περιμέναμε.
Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε στάση κριτικής στήριξης παρότι οι συνθήκες του βίου μας δεν μαρτυρούν ότι έχει αλλάξει η ασκούμενη επί χρόνια λαοκτόνα πολιτική. Οι δηλώσεις δεν παράγουν κυβερνητικό έργο.
Μέχρι πρότινος η συγκυβέρνηση είχε δικαίως πρωτόγνωρη λαϊκή αποδοχή και στήριξη. Αυτή βαίνει όλο και μειούμενη. Και για αυτό δεν ευθύνονται τα μήντια.
Αυτά θα συνεχίσουν να κάνουν τη βρωμοδουλειά τους όσο τους το επιτρέπει το κράτος.
Λάσπη πετούσαν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και πριν, λάσπη πετούν και τώρα. Αυτό δεν εμπόδισε τους δυο τους να γίνουν κυβέρνηση.
Αυτό που εμποδίζει το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει έμπρακτα κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες που δεν τηρεί.
Εύχομαι ολόψυχα να μας διαψεύσει εμάς τις Κασσάνδρες, το συντομότερο δυνατό. Γιατί αν δεν το κάνει, και εννοώ έμπρακτα, θα έρθει η στιγμή που θα αναγκαστεί να μας δέρνει… για πρώτη φορά η αριστερά…
Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 25/3/2015
Read More »

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Bullying είναι


 
Bullying είναι όταν ένα κράτος σε εκβιάζει να μη σου δώσει δανεικά από αυτά που σου έκλεψε.

Όταν η τράπεζα σε απειλεί να σου πάρει το σπίτι και να πετάξει τη φαμίλια στους δρόμους

Όταν τα ΜΑΤ δημοκρατικά σε δέρνουν γιατί παλεύεις για τα δίκια.

Όταν σου ζητάν στην υπηρεσία σου να κρατήσεις ομερτά για τις βρωμιές συναδέρφων σου.

Όταν σε εκβιάζουν ότι δε θα χεις μισθούς και συντάξεις για να δεχτείς να στις πετσοκόβουν.

Όταν σ αναγκάζουν να βγάλεις στο σφυρί την κοινή και δημόσια περιουσία όλων μας για να πάρεις τη δόση σου.

Bullying είναι όταν σου λένε ότι θα σε κάνουν Βενεζουέλα

Είναι όταν κωλόπαιδα κάνουν το βίο αβίωτο σε παιδιά που δε βγήκαν από το καλούπι της σκατοκοινωνίας σου και πρέπει να υποφέρουν για αυτό τους το έγκλημα

Είναι όταν ο χρυσαυγίτης δέρνει τον μετανάστη

Όταν ο μετανάστης δέρνει τον Κολλάτο

Όταν ο γονιός απειλεί το παιδί του πως δε θα του δώσει λεφτά αν δεν περάσει το μάθημα

Όταν το παιδί απειλεί τον γονιό να του δώσει λεφτά αλλιώς θα τον γαμήσει

Όταν γαμάς μια γυναίκα που δεν σε γουστάρει μα έμπλεξε και δεν έχει μάθει να λέει όχι.

Όταν τρώει το ξύλο της χρονιάς της επειδή είπε όχι και έπειτα ακόμη κι όταν λέει ναι. Δεν έχει σημασία πια.

Όταν ο γονιός χαστουκίζει το παιδί του που έκανε bullying.

Όταν ο δάσκαλος χαστουκίζει το παιδί.

Όταν το παιδί μαφιόζος χαστουκίζει και τον δάσκαλο.

Όταν ο ΠΑΣΟΚΟΣ και ο ΝΔιτης καθηγητής κόβουν φοιτήτριες που δεν τους κάθονται

Όταν κοτζάμ πρωθυπουργός απολύει δασκάλα που έπιασε το γιο του να κλέβει.

Bullying τα μήντια και οι ολιγάρχες τους.

Bullying και οι ειδικοί.

Bullying και η κοινή γνώμη.

Bullying είναι ο Χειμωνάς που απειλεί πως θα γαμήσει μάνες από κώλο.

Bullying και τα αφεντικό που σε ξεπατώνει στη δουλειά για 400 ευρώ με την απειλή της απόλυσης.

Bullying και η μονοθεματική σου μαλακία που με υποχρεώνεις να τρώω στη μάπα κάθε δίμηνα μέχρι να σου περάσει η κάψα.

Bullying τα γήπεδα και οι οπαδοί.

Bullying οι ναοί και οι απειλές για τη μεταθανάτια ζωή σου. Την ποια;

Βullying και τα άρθρα μου.

Bullying και η γκόμενα που δεν κάθεται στο δικό της μέχρι να τον κάνει του χεριού της.

Bullying και η Τ.Ι.Ν.Α

Bullying και η υπόθεση του Βαγγέλη

Ρε κερατάδες. Δε δίνατε δεκάρα για το παιδί όσο ζούσε. Αφήστε το στην ησυχία του. Το μόνο που μας ζήτησε αυτό ήταν.

Τα κροκοδείλια σου δάκρυα κι αυτά bullying είναι: Να με εκβιάσεις να σε δω σαν καλό άνθρωπο.  

Bullying είναι ένα παλιό φαινόμενο με καινούρια λέξη.

Είμαστε όλοι bullying

Γιατί είμαστε όλοι bullshit
Read More »

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

"Το σημάδι", Φωνή Αφύπνισης

Ακολουθεί κριτική του μυθιστορήματος μου από το αξιολογότατο blog ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ. Όσοι μπορείτε και θέλετε να στηρίξετε το συγγραφέα και την πραγματική λογοτεχνία στιις απάνθρωπες εποχές που ζούμε, καλοδεχούμενοι.

    «Το σημάδι».
Έτσι επιγράφει το καινούργιο του μυθιστόρημα οΠέτρος Αργυρίου. Ένα βιβλίο που αξίζει τον κόπο να διαβαστεί, και να ξαναδιαβαστεί, γιατί πίσω απ’ την ιστορία των πρωταγωνιστών του – που και αυτή καθεαυτή ως σύλληψη είναι πολύ ενδιαφέρουσα- μας εισάγει μ’ ένα πανέμορφο λογοτεχνικό τρόπο στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Ο συγγραφέας διηγήται την ιστορία ενός ανθρώπου- του σύγχρονου ανθρώπου- που δεν έχει φωνή, που είναι μουγγός και θέλει να μιλήσει, ν’ ακούσει την φωνή του, να βγεί απ’ την θλίψη που γεννάει η μοναξιά, να επικοινωνήσει, ν’ ακούσει και να τον ακούσουν.

Να πώς το γράφει ο ίδιος:
..«Μα τη μεγαλύτερη ανάγκη μου δεν την άκουσε ποτέ κάνεις.Κι ανάγκη μου ήταν να με ακούσουν. Δε θα μάθαινα ποτέ πώς είναι η φωνή μου. Το μόνο που άκουγα από μένα ήταν η ηχώ των σκέψεων μου που στοιβάζονταν συνθλίβοντας με το συσωρευμένο βάρος τους την ελπίδα να επικοινωνήσω. Παντού γύρω μου ήχοι, φωνές μουσικές. Κι εγώ ένα όργανο σπασμένο που ήχο δεν μπορούσε να βγάλει»…..
Μεσα απ’ την αλληγορική μυθοπλασία του ο συγγραφέας μας καλεί να ξαναδούμε τον κόσμο που έχουμε φτιάξει, να ξαναδούμε τις ζωές μας, τις αυταπάτες μας, «τα μεγάλα ψέματα», που υπηρετούμε, ν’ ανακαλύψουμε την αλήθεια.
……«Μα οι βάρβαροι δεν άκουγαν τι τους έλεγαν τα Αυτόματα. Ήταν πολύ απασχολημένοι με το φανταστικό κόσμο τους που κουβαλούσαν στα κεφάλια τους, για να ασχοληθούν με τη ροή των πραγμάτων με την Αλήθεια, πάντα ρευστή και πάντα διαφορετική από ότι νόμιζαν. Ο τεχνητός τους κόσμος δεν φυλάκιζε μονάχα τα κορμιά τους. Όχι. Είχαν καταφέρει να φυλακίσουν τα μυαλά και τις ψυχές τους σε ιδιοκατασκευές, αιώνιοι υπηρέτες των μεγάλων Ψεμάτων»….
Είναι τύχη ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Πέτρο Αργυρίου, που σ’ αυτή την εποχή, την εποχή του ευτελούς, πασχίζουν να μιλήσουν, να γράψουν, να κάνουν τέχνη κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Είμαι σίγουρος ότι δεν μιλούν σε ώτα μη ακουόντων. Μπορεί να είναι βασανιστικός ο δρόμος αλλά αξίζει τον κόπο.
Ο συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου του μας δίνει μια υπόσχεση που την κρατάμε:
«Με λένε Ριτσαρντ Μαν. Γεννήθηκα μουγγός. Για χρόνια ήμουν ανώνυμος. Για χρόνια οι άνθρωποι χάραζαν το σημάδι τους πάνω μου σαν να ’μουν φλοιός δέντρου. Μα το πιο ανεξίτηλο σημάδι του κόσμου είναι η γραφή. Και αυτήν θα υπηρετώ . Μέχρι την τελευταία μου πνοή.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anima
«Το σημάδι», μπορείτε πλέον να τα παραγγείλετε στα βιβλιοπωλεία:
«Λεμόνι» Ηρακλειδών 22 Θησείο τηλ. :210 3451390
«Αριστοτέλης» Πανεπιστημίου 34 Αθήνα τηλ. : 210 3625026
«Επιλογές» Εθνικής Αντίστασης 9 Παλλήνη τηλ.: 210 6668194
«Ανθρακίδης» Κώστα Βάρναλη 24 Νέα Ιωνία τηλ.: 210 2797388
Read More »