Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Μικρό λεξικό της κρίσης νο2

Άκρα αριστερά: Παρακρατικός μηχανισμός που χρησιμοποιεί η δεξιά έχοντας την στήριξη της αριστεράς

Άκρα Δεξιά: Η αναβίωση της μεταπολεμικής συντηρητικής δεξιάς που προέκυψε από την ανάγκη των πληθυσμών να προστατεύσουν την εθνική τους κυριαρχία από τον προοδευτισμό. Οι προοδευτικοί έχοντας μετατοπίσει το πολιτικό φάσμα, μετατόπισαν τον εαυτό τους από τον έμπρακτο εξτρεμισμό τους στο κέντρο όπου συνάντησαν τους ουκρανούς ναζί και τα τζιχάντια.

Ανάπτυξη: Μεγάλη θεότητα της μνημονιακής μυθολογίας που λούζεται στο νερό του Καματερού

Ανθρωπιστικοί πόλεμοι: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ανθρωπότητα: Παρασιτικό είδος που καταστρέφει πλανήτες για να πλουτίσει. Καρκίνωμα της φύσης με εξαιρέσεις μεγαλειωδών μονάδων που το κάνουν να νομίζει πως είναι όμοιο τους αφού πρώτα συνήθως τα εξολοθρεύει με κάθε δυνατό τρόπο

Αντίμετρα/αντισταθμιστικά: Τα νέα "ισοδύναμα", η κλοπή του ψωμιού από το τραπέζι με επιστροφή ένα αντίδωρο.

Αξιοπρέπεια: επικίνδυνα ηλίθια παράνομη τύπισσα επικηρυγμένη από τον οικονομισμό

Αρτέμης Σώρρας: Το λαμπρότερο παράδειγμα της ελληνικής παράνοιας κι απατεωνιάς

Βασίλης Λεβέντης: Πρώην πολιτικός κλόουν που μετατράπηκε σε πολιτικό ρυθμιστή από τους ανθρώπους πίσω από τον κολλητό του τον Φλαμπουράρη.

Δημοκρατία (σύγχρονη): Μηχανισμός επιβολής της βούλησης των λίγων με την εκλογική συναίνεση των πολλών  

Δημοσιογράφοι: Πουτάνες του συστήματος που περνάν τη γραμμή των αφεντικών τους στο μυαλό των ανθρώπων

Δημιουργική ασάφεια: Η ασάφεια που προκύπτει όταν αμφισβητείς τη λιτότητα αλλά όχι τους μηχανισμούς μέσω των οποίων επιβάλλεται.

Δημοσιονομική Προσαρμογή: Λιτότητα μέχρι θανάτου

Διεθνιστές: Ουτοπιστές που θέλουν να μοιάξουν στους ομοϊδεάτες τους στο Νταβός και για αυτό τους υπηρετούν πιστά.

Δικαιωματισμός: Μηχανισμός της παγκοσμιοποίησης που προστατεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων για να μπορεί να καταστρέφει τα κεκτημένα δικαιώματα των πλειονοτήτων

Ελλάδα: Πρώην μεγάλο πλυντήριο χρήματος, νυν χωματερή χρέους και μεταναστών.

Ελπίδα: Πολύτιμο δέρμα που αφαιρείται από ζωντανό ομώνυμο πλάσμα από αριστερούς εκδοροσφαγείς που πλούτισαν από το εμπόριο της

Έντιμος συμβιβασμός: Ο φερετζές της προδοσίας

Επενδύσεις: Το άλλοθι της αποεπένδυσης και της ακατάσχετης διαρροής εγχώριου πλούτου προς το εξωτερικό

Εταίροι: Οι αποικειοκράτες του Νότου που πηδάν τις εταίρες του Νότου

Ευρωπαϊκή Αριστερά: Πρώην υπάλληλοι της Σοβιετίας που όταν πέθαινε το αφεντικό τους έψαξαν και βρήκαν νέο αφεντικό, πρώτα τις ΗΠΑ και μετά τη Γερμανία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο Βόλφγκανγκ μπανγκ Σόιμπλε

Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός: Η έντεχνα καλλεργημένη ψευδαίσθηση ότι η Ευρώπη σε αγαπάει όταν είσαι η μοναδική χώρα που η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της προστέθηκε στο δημόσιο χρέος της και η μοναδική χώρα που δεν περιλαμβάνεται στο quantitative  easing. Γενικά μαλάκα μου, είσαι χώρα μοναδική

Θεσμοί: Η θεσμοποίηση του κουαρτέτου από τον Γιάνη Βαρουφάκη

Κανονικότητα: Όρος που εφεύρε ο δημιοσοκάφρος Άρης Πρωκτοσάλτας για να αποκρύψει το γεγονός ότι όλα έχουν γίνει πουτάνα και θα γίνουν ακόμη πιο πουτάνα.

Κίνημα δεν πληρώνω: Γενναίο κίνημα ανυποταγής που μετά το ξεπούλημα ΣΥΡΙΖΑ όσοι συμμετείχαν θα το πληρώσουν με το παραπάνω.

Κυπριακό/διαπραγμάτευση: Η επιδίωξη του πολιτικού συστήματος να επιβάλει στους Κύπριους την τουρκική κατοχή στο νησί τους.

Hot spots: Η διάσπαση της Αμυγδαλέζας σε πολλές τέντες.

Λαϊκιστές: Αυτοί που θεωρούν ότι στο σύγχρονο κόσμο έχει θέση η λαϊκή βούληση, πολιτικοί αντίπαλοι των κυρίαρχων ελιτιστών

Λαϊκιστές (Ελλάδα): Αυτοί που λενε στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει για να εφαρμόσουν τα ακριβώς αντίθετα: Συνώνυμα: ΓΑΠ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο λαϊκιστής Trump στις 6 πρώτες μέρες της προεδρίας του έχει υπογράψει τα περισσότερα  από όσα έλεγε ότι θα κάνει προεκλογικά. Ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας, μαζί με τον εθνικιστή λαϊκιστή Καμμένο, στα δύο πρώτα χρόνια της πρωθυπουργίας τους εχουν υπογράψει τα περισσότερα που προεκλογικά αντιπάλευαν.

Λιτός βίος: βλ. δημοσιονομική προσαρμογή

Μεταναστευτικό: Βιομηχανία εκμετάλλευσης ανθρώπων που έχουν ανάγκη και ανθρώπων που έχουν ανάγκη να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας. Επίσης, τακτικό όπλο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, στην τελική μορφή του και πυρηνικό.

Μη βιώσιμο χρέος: Λογικότατη θέση αλλά και κόλπο του προεκλογικού Σύριζα για να φάει τη θέση του Σαμαρά. Όταν το ΔΝΤ υιοθέτησε την πρώην  θέση ΣΥΡΙΖΑ, οι Συριζανέλ θέλησαν να διώξουν και το ΔΝΤ.

Μηδενικό δημοσιονομικό κόστος: 3.8 δις κλοπή μισθών και συντάξεων

Μοσχαράκι γάλακτος: Η δολοφονία ενός βρέφους για την ικανοποίηση των ορέξεων του ανθρωπίνου είδους

Ούτε ένα ευρώ μέτρα: Η μεγάλη κλοπή 3,8 δις μισθωτών και συνταξιούχων

Πολιτική: η τέχνη της εξαπάτησης

Πολιτική σταθερότητα (Ελλάδα): 4 εκλογές σε εφτά χρόνια και δέκα υπουργοί οικονομικών

Πολιτική σταθερότητα (Ιταλία): Η κατάργηση των εκλογών με τρεις διαδοχικούς διορισμένους πρωθυπουργούς

Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Η εξίσωση προς τα κάτω της μεσαίας τάξης στο όνομα της προστασίας των αδυνάτων.

Πρόγραμμα θεσσαλονίκης: Εξαιρετικό δείγμα ελληνικού μαύρου χιούμορ.

Προοδευτικός: Οπαδός της Προοδευτικής που τα παίρνει κρυφά από τον Ολυμπιακό. 

Προσωπική διαφορά: Οι διαφορές που είχε ο μνημονιοφάγος Κατρούγκαλος με τους συνταξιούχους, πούστικη προπαρασκευή για την επόμενη κλοπή των δεδουλευμένων του λαού.

Σκουριές: Το πιο γενναίο πεδίο μάχης ιθαγενών που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον πανέμορφο τόπου τους από την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού. Μια ακόμη μεγάλη ιστορική ήττα χάρη στους προδότες του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δέκα κώλοι που βρήκαν καρέκλες.

Το τέλος της λιτότητας: η αρχή της μεγάλης φτώχειας

Υπεραπόδοση εσόδων: Ο διπλός προληπτικός πέλεκυς του υπέρμετρου ζήλου της υπερφορολόγησης

Agriazwa.blogspot.com: Το προσωπικό blog ενός κακομοίρη μαλάκα που νομίζει ότι θα επιβιώσει γράφοντας αλήθειες στη χώρα του ψέματος και της κομπίνας.  


Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 29/1/2017

6 σχόλια:

  1. Πώς αντιλαμβάνεστε την "επιβίωση", αν υποθέσουμε ότι είναι δυνατή "στη χώρα του ψέμματος και της κομπίνας" κε Αργυρίου;

    Με εκτίμηση
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη ερωτηση. Από τους χιλιάδες αναγνώστες του blog ελεύθερης ανάγνωσης, 1 στους 20 να κανε δωρο ένα βιβλιο μου. Αλλά ίσως πρέπει να ντρεπομαι για αυτήν την παγίδα όταν ο Άδωνις ο τηλεπωλητής είναι αντιπρόεδρος της επόμενης κυβέρνησης κι όταν είναι ευχή ΄για τα βλαστάρια σας να δουλεύουνε στο PUBLIC Πουλώντας βιβλία της Μαντά. Εγώ το παραδέχομαι. Είμαι παντελώς αποτυχημένος για το ελληνικό μοντέλο οπότε βυζάξτε τις ανεπανάληπτες επιτυχίες σας. Απλά είμαι ένας κομπλεξικός που θέλει να γράψει στην Αυγή για 400 αργυρια και ζηλέυει την φανταστική επιτυχία σας. Συγγνώμη. Δεν πρόκειται να γράψω γραμμή. Αλλά εγώ έχω ΄πάρει την απόφαση μου, Δεν γράφω για τους Έλληνες πλέον. Για την ιστορική καταγραφή παλέυω πλεον.

      Διαγραφή
    2. Πόσο μου αρέσει ο δηλητηριώδης σαρκασμός ανωνύμων. Τον λατρέυω. Είναι οι ήρωες μου. Πίσω από αυτούς είμαι σίγουρος ότι είναι ο Μπρους Γουειν

      Διαγραφή
  2. Τί εστί "Μαντά";

    Διαφωνείτε λοιπόν με τον ποιητή κατά το δεύτερο ήμισυ πως όλα τούτα "σε φέρνουν στην ανάγκη να ξεράσεις...", ωστόσο "...είμαι βέβαιος ότι δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα!" Ο μοναχικός είναι ο πιο δυσβάσταχτος δρόμος κε Αργυρίου, έχετε επίγνωση τούτου φαντάζομαι.

    Με εκτίμηση και άνευ δηλητηριώδους σαρκασμού
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό και απολαυστικό ταυτόχρονα. Σαφές, διεισδυτικό. Συγχαρητήρια (και υπόσχομαι σε πρώτη ευκαιρία να .. δωρίσω κάποιο από τα βιβλία σας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή